torstai 7. kesäkuuta 2012

Fete Dieu, Saviese

Tänään on meidän kantoonimme pyhäpäivä. Katolilaiset kantoonit juhlivat Fete Dieu-nimistä juhlaa, joka on yhdenlainen uskonnollinen festivaali. Jerellä on normaali työpäivä kun työpaikka sijaitsee toisessa kantoonissa.

Me kurvasimme aamusta muutamaksi tunniksi lasten kanssa jäälle ennen juhlakulkueen alkua. Pojat olivat tietenkin innoissaan ja miten minusta tuntuu, että luistelutaito oli parantunut kummallakin huimasti... taisi johtua juuri terotetuista luistimista, mutta vauhti oli hurjaa ja saivat jo kivaa peliäkin aikaiseksi. Tytöt treenasivat omia ohjelmiaan ja lopulta osallistuivat peliin myös. Oli kyllä tosi kivaa kaarrella taas jäällä itsekin.


Koko iltapäivä me sitten juhlittiinkin oman kylän juhlissa ja oli upeat juhlat. Niin lapset kuin aikuisetkin olivat pukeutuneet asianmukaisesti, onneksi ei sentään ihan kaikki, sillä me erotuimme joukosta kyllä aika lailla....
Vai tunnistatteko Erikaa ystäviensä joukosta ;) ?!

Ystäväperhe lupailikin, että hommaa meille juhlaan kuuluvat asut ensi vuonna. Erika kyllä heti topakasti ilmoitti, ettei me olla katolilaisia, mutta se ei kuulemma haittaa.
Oliver ja Daniel ihastuivat poikien asuun kuuluviin päähineisiin ja haaveilevat jo ensi vuoden juhla-asusta.

Kivan juhlan jälkeen oli vielä mukava hetki leikkipuistoilla kavereiden kanssa ennen iltatoimia.

Tässä mietin tätä blogia ja tämän asioiden rajaamista. Onko kenelläkään mitään toiveita mitä haluaisi blogissani tulevan esille?
Aikoinaan tytöistä kirjoittaessani aihe pyöri vauva-ajan ihanuuksia ihmetellen, samoin Sveitsi oli vielä meillekin silloin suhteellisen uusi ja erikoinen asuinympäristö. Kieletkin vaihtuivat saksasta ranskaan ja asuinympäristökin suhteellisen suuresta kaupungista Pohjois-Sveitsistä tänne Etelä-Sveitsin Alppien korkeuksiin.
Nyt moni asia on itselle jo tutumpaa ja tavallisempaa. Lapsiperhe-elämää, kouluja ja harrastuksiahan tämä varmasti tulee käsittelemään enimmäkseen, kuten tietenkin kulttuuria täältä Keski-Euroopasta kaikessa kokonaisuudessaan, mutta vinkatkaa aina, jos tulee jotakin toiveita tai ideoita mieleen.
Ja kommentoikaa ja kirjoitelkaa muutenkin rohkeasti. Vaikka kova olenkin puhumaan ja kirjoittelemaan niin ei se yksin ole ollenkaan niin mukavaa kuin porukassa ;)

Ihanaa torstaita kaikille!
Meillä alkaa nyt iltasatumarathon kun olen yksin lasten kanssa illan kotona. Huomenna jälleen koulut ja sitten viikonloppu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti