perjantai 1. helmikuuta 2013

Kurjan päivän kurja päätös.


Tänään oli semmoinen päivä, että olisi kannattanut jäädä peiton alle kuuntelemaan sateen ropinaa... Mutta ehkäpä tästäkin päivästä sitten kuitenkin opittiin jotakin ja kaipa tälläkin jokin tarkoitus on, joka mahdollisesti selviää myöhemmin!

Mutta meillä oli siis jännittävä kisapäivä ja vaikka tiesinkin, että luvassa on kovia tyttöjä ja povasin hiukan normaalia heikompia sijoituksia, niin en uskonut, että päivä näin päättyisi kuitenkaan.

Ensiksikin olin jo eilen pakannut kaiken valmiiksi, viikannut vaatteet pinoon, laittanut kisapuvut pukupussiin valmiiksi odottelemaan, luistelulaukut tarkistettu ja kisamusiikit mukana. Lähdimme matkaan iloisissa tunnelmissa, kävimme treenit vielä hallilla ennen kisamatkaa, kun oli hyvin aikaa ja sitten kohti Neuchatelia.

Olin ajanut jo 100km kun yhtäkkiä muistin, etten ottanut sitä pukupussia sitten kuitenkaan mukaan. Kaikki muut kassit ja pussukat olivat mukana, mutta pukupussia ei :(
Eipä auttanut kun kääntää auto ympäri ja huristella takaisin kotiin.... Kyllä harmitti!!! Meillä oli onneksi aikaa, sillä olimme lähteneet ajoissa kannustamaan Erikan luokkakaveria, joka ensimmäistä kertaa oli kisaamassa samoissa kisoissa... Eipä sitten keretty kannustamaan häntä, mutta omaan sarjaan hyvin sentään ennätimme.Tytöt luistelivat niin kauniisti. Erikan ohjelma oli upea, hän kaatui toisen kaksoissalchowinsa, mutta toinen onnistui hyvin ja jokainen akseli oli kaunis ja piruetit myös, liu`ut ja esiintyminen kaunista ja itsevarmaa Erikaa. 

Esiintymisen jälkeen tuomaristolla kesti ja kesti, he selasivat sääntökirjaa ja lopulta Erikan pisteet olivat yllättävän vähäiset. Ihmettelimme kaikki katsomossa asiaa, kunnes selvisi, että tuomarit olivat hylänneet axel laukka kaksoisalchow-yhdistelmän kokonaan, sillä se oli kisojen vastainen yhdistelmä. Siinä meni monta pistettä ja todennäköinen voitto ohi suun. Alexian ohjelmassa, jonka neiti luisteli juuri ennen siskoaan oli sama yhdistelmä ja sama kohtalo, jota tuomaristo tutki myös pitkään ja hartaasti, mutta koska Alexialla oli muutama virhe ohjelmassa sijoitus ei ihmetyttänyt ihan niin paljoa. Alexia menetti palkintopallisijoituksen kuitenkin myös tämän hylkäämisen vuoksi. Alexia luisteli myös kauniisti, vaikka sortui pieniin kauneusvirheisiin eikä pärjännyt siskolleen, mutta muuten olisi ollut kyllä kova vastus hänkin kärkikolmikolle. Nyt tytöt sijottuivat 4. ja 6. vaikka Erika sijoitettiinkin ensin kolmennaksi, mutta jouduttiin tuon episodin jälkeen vähentämään häneltä vielä yksi piste ja sijoitus laskettiin alemmas palkintojen jaossa, vaikka ensin kuulutettiinkin muuta.
Oli kyllä kova pala niin valmentajalle kuin tytöille itselleenkin. Meidän seurassamme on myös tekninen spesialisti, joka vahtii tämmöisiä asioita ja hänenkin läpi tämä oli mennyt.... pikkasen kyllä kritiikkia sateli ja puheenjohtaja ei ollut ensinkään tyytyväinen tähän.

Kuitenkin, kaikesta huolimatta oli upeaa nähdä taas kauniita ohjelmia ja ihanaa miten Erikan itsevarmuus näkyi taas ja miten upeasti luistelivat. Ja olisivat sijoittuneet tuossa kovassa kisassa kärkisijoille ilman ulkopuolisen virheitä. harmillisinta on, että jos hypyt olisivat olleet toisin päin, ensin kaksoissalchow ja sitten axel, se olisi käynyt ja se olisi kaiken lisäksi ollut tytöille vielä helpompi yhdistelmäkin.
Kumpikin tyttö menetti kokonaan bonuspisteen kaksoishypyistä, sillä kaatuivat pelkän kaksoissalchowin ja tuon minkä pysyivät pystyssä menettivät hylkäämisen vuoksi, lisäksi menettivät akselin pisteet samasta yhdistelmästä myös. Näin kurjasti ei voi edes käydä. 

Tytöt nielivät pettymyksensä hyvin ja ymmärsivät etteivät he olisi voineet tehdä mitään toisin, he olivat niin hyviä ja taitavia, elämässä vain joutuu joskus maksamaan muidenkin virheistä, sitä tämä vain on.

Suomen valmentajan kanssa oli pakko heti jutella ja käydä läpi tilannetta ja hän kertoi, että Suomessakin on nähty samoja juttuja. Tästä lähtien en päästä mitään ohjelmaa läpi ennen kuin hyväksytän sen ensin Pialla myös.
Tätäkään hyppy-yhdistelmää ei varsinaisesti lue missään, sitä ei siis tavallaan kielletä, mutta kuitenkin se on kielletty...

Saviesen tytöt samalla kisajäällä, Erika, Alexia ja Abigaëlle


Luokkakaverukset Abigaëlle ja ErikaIhanaa viikonloppua kaikille! Täällä katse on jo kohti uusia seikkailuja ja seuraavaa kilpailua! Toivottavasti siellä kilpailisi kaksi iloista ja onnellista Turusen neitiä taas kovana vastustajana muille ;)

4 kommenttia:

 1. Varmasti harmitti tuollainen, mutta toivotaa että nyt on opittu tulevia kisoja varten, eikä vastaava satu enää koskaan. Onneksi kisoja tulee uusia lisää. Terkkuja teille kaikille Bernistä! Päivi

  VastaaPoista
 2. Toivotaan todella. Harmittava tilanne kyllä, mutta eipä näille mitään voi. Katse kohti uusia seikkailuja ja kahden viikon kuluttua kamppailtavaa seuraavaa kilpailua!
  Onneksi lapset eivät pitkään asioita harmittele, aikuiset tuntuvat harmittelevan pidempään. halit sinne teille kaikille ja koitetaan nähdä taas pian!

  VastaaPoista
 3. Onpa eerika hienona!

  VastaaPoista