keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Kärkitossut


Vihdoinkin Erika sai kauan odotetut kärkitossut balettiin ja voi sitä riemua.
Alexian pitää vielä hetki kasvaa ja vahvistua, sekä kasvattaa pientä jalkaansa, että saa omat kärkitossunsa. Todennäköisesti ensi vuonna, mutta siskon tossuja tietenkin piti hiukan testailla kotona. Kopina vain kuului yläkerrasta kun pikkusisko treenaili liikkeitä ja asentoja. Oli käytävä salaa kurkistamassa ja hienosti kyllä jo hänkin apinoi isompia.Baletin opettaja halusi jutella kanssani viime viikolla, että saako hän hankkia Erikalle tossut. Kysyi, että onko minulla asiaa jotakin vastaa, sillä joidenkin taitoluistelijoiden vanhemmat eivät suostu hankkimaan kärkitossuja tytöilleen. Me juttelimme Erikan ja opettajan kanssa sitten yhdessä asiasta ja Erika on kovasti noita tossuja odottanut, sillä siirtyi isojen ryhmään ja kaikilla muilla paitsi Erikalla on jo kärkitossut ennestään. Opettaja oli myös sitä mieltä, että vaikka luisteluun tuosta ei olekaan mitään erityistä hyötyä niin ei siitä haittaakaan ole, tanssiin sitten sen sijaan tulee paljon lisäpotkua ja motivaatioa myös. Hänen mielestään Erika tanssii niin kauniisti, että olisi kurja jarrutella kehitystä ja olla antamatta tätäkin kokemusta tytölle. Minusta se on ihan ok, tärkeintähän on, että tyttö itse nauttii ja saa tehdä sitä mistä tykkää.
Nythän noilla kärkitossuilla tanssiminen on vielä pientä ja lähinnä vain kokeilua, mutta ymmärrän toki, jos ammattiballeriinaksi haaveilee ja niitä alkaa käyttämään tunteja päivässä niin saattaa toki olla haittaa luisteluun, mutta sitä me voimme pohtia sitten myöhemmin, jos semmoinen valinta eteen joskus sattuisi tulemaan. Tällä hetkellä kuitenkin kumpaakin lajia harrastetaan vain harrastuksena, vaikka aika totista tottahan tämä harrastaminen tuntuukin olevan ja viikkotunteja kertyy hurjasti. Mutta totuushan on, että taitoluistelua ei oikein voi harrastaa kilpailumielessä puolivaloilla, sitä joko tehdään tai sitten ei. Välimuotoa ei oikein ole. Tokihan luistella voi harrastusmielessä muutaman kerran viikossa ja sehän on mahtava harrastus niinkin, mutta silloin ei kilpajäille ole asiaa, harrastelijakilpailuihin, mutta vain kerran talvessa ja valmennus ja yhdessäolokin on sitten erilaista ja siihen ei tytöt itse ole halukkaita vaihtamaan. Nauttivat suuresti tästä hurjasta menosta ja ympäröivistä ihmisistä. Niin kauan kun he nauttivat tästä ja kehitystä tapahtuu olen minäkin valmis kuskaamaan ja tsemppaamaan. Muutamien vuosien kuluttua tulee sitten väistämättä eteen tilanne, jossa kannattaa punnita jatkoa, joko mennään edelleen täysillä tai sitten keskitytään enemmän kouluun ja vähennetään luisteluita, jos ei tiettyä kehitysaskelta ole ylitetty, mutta sitä ennen kaikki on mahdollista ja tytöt saavat luistella ruusunpunaisia unelmiaan kohti.
Erika kyllä totesi yksi ilta, että jos ei luistelussa saavuta huipputasoa niin ryhtyy sitten ammattitanssijaksi ;) Saattaa kummallakin neidillä olla vielä kova pudotus jossakin vaiheessa, mutta toisaalta, mihin sitä ilman unelmia pääsisi?! Nehän en kannattavat ja vaikkei ammattiluistelijoiksi tai -tanssijoiksi niin ainakin antavat eväät kohti urheilullista tulevaisuutta. Se liikunnan ilo ja onnistuminen on ollut itselleni elämän yksi suurimpia kantavia voimia ja edelleenkin jokapäiväinen ilo ja onni. Toivon samaa omille lapsilleni. Hienon pohjanhan tuo luistelu antaa kaikelle, mitä sitten ryhtyvätkään tekemään ja tuo laji on tuonut niin paljon kaikkea muutakin mukanaan. Uskon, että tytötkin osaavat arvostaa tuota kaikkea vielä myöhemminkin.

Mutta vappuaatto sujui siis täällä oikein reippaissa tunnelmissa kuin 1,5 tunnin tanssitreenien jälkeen vielä hoidettiin hyppytreenit hienosti ja energisesti. Seuran pienimmätkin luistelijat olivat lähes kaikki mukana ja oli ilo työskennellä heidän kanssaan.
Rijana hypytti kilparyhmää eikä päästänyt heitä helpolla. Alexia tokaisi tuntien jälkeen, että oli taas paras päivä, eikä uudella kärkitossujen haltialla ollut vastaan sanomista.

Kesää kohti, kevät on vaan niin parasta aikaa!!!
Reipasta viikkoa kaikille!


2 kommenttia:

 1. Olipa kiva lukea teidän kuulumisia ja katsella kuvia pitkästä aikaa tätä kautta :) aurinkoista viikon jatkoa teille sinne! Isot halaukset <3
  -Jonna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa viikkoa sinnekin <3 Halaukset ja pusut kuonoon!

   Poista