tiistai 30. huhtikuuta 2013

Hauskaa Vappua!

Suomessa juhlitaan tänään vappua.
Mekin pidämme suomalaisista perinteistä aina kiinni, tavalla tai toisella.
Tänään meillä oli aika normaalipäivä, mutta vappu näkyi ja maistui siinä kyllä myös.Tälläisinä hetkinä sitä aina tuntee haikeaa kaipuuta synnyinseuduille ja siellä asuvien ystävien ja perheen luokse. Vaikka en usko, että meidän vappu olisi kauheasti poikennut tämän päivänkään vappujuhlinnasta, niin jotenkin se yleinen tunnelma tekee kuitenkin päivästä juhlavamman ja tietenkin huominen pyhäpäivä tuo oman osuutensa, joka meiltä puuttuu.

Viime päivinä on ollut taas kova ikävä kaikkia läheisiä Suomesta.
Tuntuu, että tämä kerran vuodessa vierailusykli ei ehkä ole ihan kaikista paras mahdollinen. Toisaalta, nyt kun kovasti sinne kaipaa niin sinne on entistä ihanempi muutaman kuukauden kuluttua sitten taas matkustaa ja nauttia jokaisesta päivästä.
Nyt eletään näitä kiireisimpiä ruuhkavuosia ja tähän on totuttava ja tilanne hyväksyttävä.
Kesäloma Suomessa ja muuten meneekin lomailut luistimilla.

Tänä vappuna meillä ei ollut vappujuhlaa ensinkään.
Yleensä ollaan aina kutsuttu suomalaisia perheitä kylään ja juhlistettu vappua porukalla,  mutta tänä vuonna olimme valmentajalla hänen kissanpoikia ihastelemassa ja muutenkin hauskaa pitämässä ja vähän treenaamassakin.

Nämä pienet suloiset kissanpojat ovat juuri aukaisseet silmänsä eivätkä vielä osanneet edes kunnolla kävellä. Aivan hellyyttäviä!Lapset juoksentelivat pitkin Rijanan pihaa ja leikittivät isompia kissoja, Wendy-koiraa sekä Rijanan kahta vuohea.


Leikkien jälkeen Rijana hypytti viereisellä urheilukentällä tyttöjä ja Maximea reilun tunnin hyppytreeneissä ja pojatkin saivat pelata jalkapalloa ja nauttia kauniista kesäisestä päivästä.
Mukana oli tietenkin pieni piknik suomalaisilla vappuherkuilla ja istuskelimmekin kauniissa aurinkoisessa säässä treenien jälkeen nauttimassa suomalaisesta vapusta, josta pääsivät vähän paikalliset ystävätkin nauttimaan ;)
Kerroimme vapputarinoita ja vapun juhlinnasta muutenkin.
Ehkäpä meidänkin lapset pääsevät joskus viettämään vappua Suomeen.


Erika löysi neliapilankin.


Iloista vappua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti