tiistai 23. huhtikuuta 2013

Lämpöä ja aurinkoa.


Kevättä rinnassa.

Ihan hävettää kuinka huono olen nykyään päivittämään näitä sivuja! 
Taas on tapahtunut vaikka mitä ihanaa, mutten ole kertakaikkiaan kerennyt kirjata mitään ylös. 
On ollut niin uskomattoman hienot kesäpäivät, että kaikki vapaa-aika on hujahtanut ulkoillessa lenkkipolulla, kauniissa säässä ystävien kanssa piknikillä ja puistoissa. Ollaan tietenkin luisteltu ja tanssittu sekä olen tehnyt töitä tuntitolkulla nettisivujen viimeisten käännösten parissa enkä ole kerennyt yhtään latailla kuvia ja tekstiä tänne blogiin.
Uusia tuotteitakin on saapunut laatikoittain myyntiin ja sain mieleiseni kisapukuedustuksenkin itselleni! Maltan tuskin odottaa, että pääsemme virallisesti juhlimaan avajaisia!
Mutta nyt listaan viikkojen kuulumiset kerralla.
Meillä on mittari kohonnut parhaimmillaan 28 asteeseen ja sitä kesti koko viime viikon. Nautimme toden teolla kesäsäistä.
Viikonloppuna sitten heräsimmekin jälleen lumisateeseen, joka onneksi suli aamupäivän aikana pois. Lapset olivat kyllä niin innoissaan, että kerkesivät lumileikkeihin ennen lumen sulamista.

Tytöillä oli ne kauan odotetut testitkin reilu viikko takaperin ja sitä edeltävä viikko saatiin treenata Sionin hallissa ja se oli kyllä huippua. 
Oli mahtava kurvata 10 minuutin matkan päähän hallille! Ei hullumpaa olisi aina mennä noin lähelle, mutta vaikka meitä kovasti kosiskeltiinkin sinne seuraan luistelemaan niin eipä me tietenkään moiseen suostuta ;) Matka on pieni miinus kaiken muun rinnalla.

Erika sairastui testejä edeltävällä viikolla ja oli aivan raato koko alkuviikon. Vielä loppuviikostakin oli niin väsynyt ja kalpea, ettei valmentajat tehneet kuin pakolliset testitreenit ja sitten kotiin huilaamaan. Jalka oli kuitenkin jo entisensä ja sen puolesta ei tarvinut enää jännittää!

Testit olivat yhtä jännittävät kuin edelliselläkin kerralla.
Ihan alkuun kun maksoin testejä niin valmentajat kauhistelivat vieressä testisarjoja silmäillessä, että tekeekö Alexia kaksi testiä. He eivät jostakin kumman syystä tienneet asiasta mitään. Voitte ehkäpä arvata mihin paniikkiin meidän neiti perfektionisti joutui tämän uutisen vieressä kuultuaan, eikä siinä auttanut sitten rauhoittelut ensinkään kun panikoi, ettei nyt sitten osaakaan testiaskeleita ja muita elementtejä. Ja eipä tuo kelleen mikään ihanne tilanne olekaan, sillä testeihin on aika lailla treenattavaa.
En vieläkään ymmärrä miten tämä kaikki on mahdollista, mutta jokin tietosulku tässä on käynyt kaiken tämän kohinan keskellä. Meidän seurassa on isot muutokset käynnissä ja eräs ihminen, joka on nyt lähtenyt seurasta on hyvin hankala ollut viime kuukaudet ja kiusallaankin tehnyt kaikkea vastaavaa ja tämä oli odotettavissa, mutta kuitenkin kurja uutinen, sillä taas lapset ovat ne jotka kärsivät kuten nyt Alexia. Kaikki testin asiat olivat hyvinkin tuttuja juttuja Alexialle eikä todellakaan mitään paniikkia olisi pitänyt ottaa, sillä testin olisi kuulunut olla aivan läpihuutojuttu, mutta arvasin heti, ettei niin käy kun tälleen ilman mitään valmistautumista sitten hypätään jäälle.
Tärkeimmän testin ja vaativamman testin Alexia suoritti kunniakkaasti iltapäivällä ja tuomaristo  tulikin testien jälkeen ihan sanomaan, että mikä Alexialla oli kun ei luistellut ekaa testiään yhtään hänelle ominaisella tavalla ja oli kurjaa hylätä testi kun samat elementit suoritti heittämällä iltapäivän testeissä. Syyskuussa kuitenkin ennen tuon toisen testin kisasarjaa käy uusimassa testin ja uskon, että menee helposti läpi kun vaan tietää mitä tekee ja on saanut henkisesti valmistautua.

Erika suoritti kaksi testiä myös kunniakkaasti, mutta kolmannen testin kohdalla ei tehnyt oikeaa liukusarjaa. Uskomatonta, sillä Erikalla oli piruettien kanssa suurin ongelma, joita jännitti. Ne meni hyväksytysti läpi, mutta liukusarja oli väärä. Nyt Sionin seura kutsuikin meidät syyskuussa Sioniin tarkistuttamaan teknisella spesialistilla elementit ennen seuraavaa testiä kuten heidänkin luistelijoiden kohdalla toimitaan poikkeuksetta. Tuo on huippu juttu, että pääsemme tarkistuttamaan ne, sillä kaikki testit vaativat ehdotonta tarkkuutta ja sitä välillä näköjään puuttuu. Muutoksia tulee kokoajan ja saa olla silmä tarkkana ja tässä asiassa meidän seuralla on todellakin petrattavaa, mutta homma hoidossa, sillä ensi vuonna kuvioon astuu kaksi uutta ammattilaista ja voidaan luottavaisin mielin katsoa kohti tulevaa.


Kuitenkin kumpikin tyttö luisteli todella kauniisti ja nousivat kilpasarjoissa jo nyt mukavasti ylös päin, vielä syyskuussa otetaan viimeinen askel ylemmäs ja ollaan tavoitesarjassa. Vaikka päävalmentajat toisaalta haluaisi pitää Alexiaa vielä iän takia alempana,  mutta Alexia itse haluaa nousta ylemmäs kohti kovempaa kilpailua. Onneksi tyttö on sisukas ja määrätietoinen! Nyt kuitenkin näiden testien jälkeen Alexia luistelee jo siinä sarjassa missä valmentajat toivosi hänen olevansa ja siten pysyisi aina eri sarjassa isosiskonsa kanssa ja kovan vastuksen saa tuossakin sarjassa.

Kesälomareissukin on melkein suunniteltu ja innolla odotellaan! Parhautta!!!
Tytöt pääsivät mieleiselle leirillekin kesällä ja siitäkin olemme erityisen onnellisia. 
Saavat treenata ihanan Laura Lepistön kanssa!

Tänään olimme Jeren ja poikien kanssa Oliverin vanhempainvartissa ja ylpeänä saimme kuunnella kuinka reipas ja iloinen poika meillä on. Joka ei tietenkään tullut meille yllätyksenä, mutta oli ihana kuulla, että Oliver on oma ihana itsensä myös koulussa ja löytänyt paikkansa sielläkin maailmassa. Oliver on oppinut ranskan hyvin ja työskentelee hienosti luokassa, kuuntelee ohjeita ja on taitava ja monipuolinen poika. Erityismaininnan sai liikunnasta, kuvaamataidosta ja matematiikasta. Ranskan artikkelit menevät välillä vielä väärin ja jos jokin työ ei miellytä niin huijaa välillä opettajia, että teki jo toisen opettajan kanssa sen.
Opettajat sanoivat, että on kavereiden kesken pieni pelle ja hauskuuttaa kyllä opettajiakin tempuillaan ja jutuillaan.
Näiden eskarivuosien jälkeen on ensi vuonna valmis siirtymään ensimmäiselle luokalle syksyllä ja tekemään tilaa eskariin pikkuveljelleen Danielille, joka hyppääkin koulun mielenkiintoiseen maailmaan suurella innolla elokuussa ensimmäiselle eskarivuodelle.

Tässä tämä tuleva koulupoika isin kanssa kaksin kaupungilla:


Balettini sujuu kerta toisensa jälkeen jouheammin ja ehkäpä kymmenen vuoden kuluttua minäkin taivun opettajamme tapaan erilaisiin asentoihin ;) Mutta hauskaa siellä totta vie on ja sieltä palaa aina hymyssä suin kotiin ja menee monta päivää ihan lennossa sillä energian määrällä mitä se tuo mukanaan!
Opettaja tilasi Erikalle kärkitossutkin ja Alexiakin saa samanlaiset, kunhan nyt ensin saa jalkaansa kasvatettua sen verran, että sopivia kärkitossuja on noihin pieniinkin kinttuihin tarjolla.
Tytöille iso juttu kun saavat tanssia isojen ryhmässä ja alkaa treenata kärkitossuilla, vaikka ne treenit vielä lyhyitä totutteluita onkin niin askel kohti eteenpäin.

Lauantaina tytöt on kutsuttu Verbieriin esiintymään ja kauden viimeinen gaala edessä ennen taukoa. Koko toukokuu kuluukin ilman jäätreenejä ja saadaan keskittyä kuivatreeneihin. Nyt siis uudet tuulet tulevilla viikoilla ja aikaa on harrastaa perheen kesken ihania vaelluksia, retkiä ja olla vaan ja laiskotellakin välillä ja tavataan valtavasti ystäviä.
Elämä on aikas ihanaa!


Ihanaa viikkoa kaikille ja aurinkoisia päiviä!
4 kommenttia:

 1. Ihanaa Heini tuo sInun positiivisuus ja sen jakaminen!:) olisi ihana nähdä jos tuutte suomeen...haleja & iloa! -taru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilo on jakaa kokemuksia teidän kanssa ja ihanaa, että jaksatte lukea ja kommentoida! Tottakai koitetaan tavata kun sinne tulemme! Tässä vielä reittiä suunnitellaan ja päivämääriä mietitään.
   Haleja sinnekin!

   Poista
 2. Toivottavasti nähdään ennen kesää! Jos teillä joku arki aikaa niin ihan vaikka koulun jälkeen hurautettais sinne ja illaksi kotiin. Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisi ihanaa!!! Meillä on nyt enemmän aikaa ja ihan varmasti onnistuu tapaaminen! Toivottavasti pian nähdään!!!

   Poista