sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Uusi viikko, uudet kujeet!

Näin se on taas viikonloppu ohi ja uusi viikko kolkuttelee jo ovella. Nopeasti kului tämäkin viikonloppu. Lauantaina olimme pitkillä treeneillä Leukerbadissa, jonne suuntasimme vasta puolilta päivin. Aamupäivä otettiin rennosti kotona.
Antoine tuli kyydissämme hallille ja matkalla oli kiva aika jutella ja käydä läpi perjantain kisoja. Antoine sanoi, että Alexialla tosiaan on aivan erilainen ote luisteluun kuin muilla tytöillä ja tulee siten helposti päihittämään jatkossakin niin siskonsa kuin kisakumppanit, jos vain jatkaa samaan malliin. Teknisestikin Alexia luisteli hyvin, kaatuminenkaan ei haitannut, sillä Alexia sai puhtaat tyylipisteet lutzista, josta lähes kaikki muut joutuivat kärsimään lutzin kaaren puutteesta tai vajaavuudesta, jopa Erika. Tuota en ollut itsekään aluksi huomannut.
Rijanakin oli katsellut pisteitä ja totesi, että aliarvioi Alexian esiintymisen, napakan perusluistelun ja muutenkin vauhdin, joka kyllä on ollut hänen tiedossaan aina, ja siksikö ihan sokaistunut jo siihen. Jälkeenpäin videolta katsottuna kyllä Alexia todellakin oli voittonsa ansainnut ja seuran puheenjohtaja juuri sanoi, että valokuvaajan ottamista kuvista näkee hyvin kuinka jokainen asento on Alexialla loppuun asti viety. Saa pikkuneidiltä ottaa moni isompikin mallia.

Pääasia, että voittaja sai siis pitää pokaalinsa ja voittamansa videokameran. Me kehtasimme edes muuta miettiä! Välillä vaan yllättää, sitä itse seuraa kisoja erilailla kuitenkin kuin tuomarit ja kyllähän ne ammatti-ihmiset yleensä hommansa osaa, vaikka välillä heillekin virheitä sattuu.

Lauantain treenit olivat kyllä taas niin hyvät. Rijana ja Antoine luistelutti tyttöjä paljon ja monessa asiassa mentiin taas hiukan eteenpäin. Kolmen tunnin treenien jälkeen tytöt halusivat vielä fillarilenkille ja polkivatkin kotona mäkimaastossa keskenään pitkän lenkin. Sauna, kunnon illallinen, jonka jälkeen uni tulikin sitten ajoissa.

Sunnuntaina aamu käynnistyi jälleen aikaisin, vaikkei jälleen ollut mikään kiire minnekään. Lapsilla oli täydet leikit jo käynnissä ennen kahdeksaa.
Vieteltiin koko aamupäivä kaikessa rauhassa kotona leikkien ennen puolilta päivin alkavaa yleisöluistelua. kävimme yleisöluistelussa treenaamassa ja leikkimässä keskenään koko perhe. Tytöillä olisi ollut vapaa, mutta halusivat lähteä mukaan kun pojat halusivat lähteä jäälle.Tunti luisteltiin koko perheen voimin ja oli kyllä niin kivaa. Korjailtiin hiukan Erikan lutzin kaarta, jospa se nyt siitä lähtisi paremmin. Tuo lutz on ollut Erikalle vaikeampi hyppy kuin Alexialle. Ja niin se oli monella muullakin kisaajalla sama ongelma. Videoin hyppyjä Suomen valmentajallemme nähtäväksi. Suomen valmentajamme on aina niin ihanasti mukana jutuissa välimatkasta huolimatta. Seuraa kisamenestystämme ja aina tarjoaa auttavan kätensä. Välillä jopa tuntuu, että on enemmän kiinnostunut tyttöjen kehityksestä kuin tyttöjen oma valmentaja. Tytöt saavat olla onnellisia, että heidän ympärilleen on kertynyt tuollaisia ihmisiä ja äitikin nauttii, sillä samalla monesta ihmisestä ympärillä on matkan varrella tullut erityisen rakas ja tärkeä ystävä, kuten juuri tästä yhdestä ihanasta valmentajastakin!

Luistelutreeneistä suuntasimme vielä hetkeksi Sierren keskustaan rakennettuun pomppulinnapuistoon, jossa riitti puuhaa isommillekin lapsille kun oli rakennettu niin valtavia pomppulinnoja, joissa kiipeillä, hyppiä ja laskea mäkeä. Olipas mukavaa!

Ilta meni vauhdikkaasti lasten kanssa uimahallissa. Jerellä oli oman jääkiekkojoukkueen kanssa harjoituspeli ja me suuntasimme siksi aikaa uimahallille nauttimaan vauhdikkaasta illasta lasten kanssa. Oliver halusi uida ilman kellukkeita, joita ei tähän asti ole oikein mielellään ottanut pois, vaikka olisin jo kesällä kovasti opettanut uimaan ilman niitä. Aina helpotus kun osaa edes pienen matkan uida itsekseen. Tänään sitten Oliver uikin ilman kellukkeita jo suhteellisen pitkiä matkoja, mutta ennen kaikkea sukelteli hurjia matkoja ja ihan innoissaan. Vauhtia ei tosiaan puuttunut ja kyllä lapsilla vaan on virtaa! Tytöt hyppivät vipparilta ja korkealta katon rajasta. Illalla kotona uni tuli kaikille nopeasti.

Tervetuloa taas uusi, vauhdikas, viikko ;)

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Kyllä jo yhden luistelukerran näkemisen jälkeen voin sanoa, että kyllä Alexia voi päihittää siskonsakin juuri tuolla luistelun tyylillä. Molemmilla heillä on toki omat vahvuudet! Terkkuja. Päivi

    VastaaPoista
  2. Joo, kyllä tuo oli odotettavissa, muttei jotenkaan vielä tälä kerrala. Varmasti siskoksille ikimuistoinen hetki, kummallekin. Tästä tämä kisailu nyt vasta alkaakin, onneksi hyvässä hengessä;)
    Terkkuja ja haleja sinne ja Pihlalle ihanaa leiriä vielä! Oli kylä ihanaa kun eilen poikkesitte!

    VastaaPoista