sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Jouluvalmisteluita.

Voi näitä päiviä!


On taas tapahtunut vaikka mitä ja joulufiilis on niin korkealla ja päivät hujahtavat aivan liian nopeasti.
Joululaulut soivat ihanasti niin autossa kuin kotonakin ja niistä tulee aivan mielettömän ihana tunnelma. Mitään stressiä en ole ottanut, enkä aio ottaakaan mistään. Osa lahjoistakin on vielä hankkimatta, mutta kyllähän niitä kerkeää vielä.

Ensimmäinen piparkakkutaikina on leivottu ja toinen odottaa kylmässä huomisia leipureita. Aiotaan leipoa naapureille, opettajille ja luistelukavereille Angry birds-pipareita ja "-taloja". 
Saa nähdä mitä taiteellisia suorituksia sieltä taas ilmestyykään.

Joulusiivouskin on kertaalleen hoidettu, mutta kaikella todennäköisyydellä se oli vain harjoittelua, sillä aattoon on vielä aikaa ja kotia saa puunata vielä muutamaan otteeseenkin ennen sitä. Silti on kiva tietää, että suurin urakka ikkunan pesuineen, verhotkin heitin kaikki koneeseen ja pesin puhtaiksi niistä huoneista joihin en vaihtanut erikseen alkutalvena talviverhoja. Sälekaihtimietkin pyyhittiin Danielin kanssa yhteisvoimin ja kyllä nyt kelpaa joulupukin tulla ;) Ikkunan pesu oli kyllä yhtä turhaa kun ennenkin. En kerennyt edes rättejä laskea käsistä kun pojat jo nojailivat lumisin rukkasin olohuoneen lasioveen, että toisin porkkanan lumiukon nenäksi... Mutta sitähän tämä on lapsiperheessä ja siksen normaalisti ikkunoista kyllä kauheaa stressiä otakaan. Sillä asenteella mennään, että hetken nuo ovat pieniä, eikä kaikesta halua kokoajan huomauttaa ja kaikkea kieltääkään. Tärkeä asiahan se oli, että lumiukolle nenä pitäisi saada ja jos olisivat oven karmiin koputelleet, niin rukkaset olisi pitänyt riisua ja sehän olisi vienyt aikaa tärkeältä työltä ;)

Jere on erityisen innoissaan jääkiekosta ja saikin perjantaina kutsun 2. liigajoukkueen treeneihin tuuraamaan loukkaantunutta toista maalivahtia, heti perään a-junnutkin tarjosivat loukkaantuneen maalivahdin sijaisuutta hänelle. Eilen aamuna olikin polleana poikana taaas pitkissä maalivahtitreeneissään. Me olimme lasten kanssa perjantaina katsomassa myös Jeren treenajä ja hyvinhän tuo torjui, kehitys on ollut huimaa. Kehityskaari hieman erilainen kuin monella muulla maalivahdilla, eläkeiässä jo NHL-tasoa :D
Aina jaksan ihailla Jeressä juuri tuota heittäytymistä asioihin ilman mitään häpeän tunnetta. Kuinka moni mies lähtisi tuolla innolla(ja taidolla) lähes ammattilaisten sekaan? tai nuorten poikien kanssa treenaamaan, jotka ovat puolet ketterämpiä kuin itse. Mutta Jere on 110%sti mukana ja ottaa kaiken irti jokaisesta hetkestä ;)

Poikien kiekkokoulussa tuli vietettyä taas eilen iloisia hetkiä. Me oltiin isolla porukalla katsomassa treenejä kun meidän seuran sihteerit sekä perhe Bullysta saapui myös seuraamaan treenejä. 
Sanoivat kaikki, että on ilo seurata meidän kummankin otetta valmennettaviin ja kuinka täysillä me elämme mukana.
Hyviä treenejä Jere vetää ja on saanut sinne paljon taitoluistelun tekniikkaakin mukaan, josta jaksan aina iloita. Tärkeitä juttuja pienille kiekkoilijoille ja aika ketterästi pojat kyllä luistelevat.

Daniel on niin hauskaa seurattavaa, se on semmoinen iloinen ja niin helppo tapaus. Se tykkää kaikista treeneistä ja pinkoo aina etunenässä, välillä ihan omia harjoitteita kun ei ymmärrä ranskaksi kaikkea mitä pyydetään tehdä.

Oliver luistelee Jeren porukassa ja ihailtavasti ottaa jokaisen ohjeen vastaan eikä huomaa mitenkään, että on isi valmentamassa. Tuo ei ikinä ole onnistunut Alexian kanssa ;) onneksi Rijana jo hyvin varhaisessa vaiheessa siirsi Alexian pois minun valmennuksestani juuri tuon takia.
Oliver on muutenkin saanut kauheasti nopeutta ja taitoa tällä kaudella ja meidän viime vuotinen haaveilija on jo aika terävä kiekkopoika ;)

Tyttöjen treenit kulkevat entiseen malliin ja eilen oli erityinen treeni kun pääsivät ensimmäistä kertaa kokeilemaan kaksoisakselia.
No vieläpä tuohon on matkaa, vasta hyppäsivät kaksi kierrosta. Vielä puoli kierrosta pitäisi puristaa lisää, mutta hyvälle tuokin hyppy jo näytti ja erityisesti ensimmäiseksi kokeilukerraksi.
Erika hyppäsi ensimmäistä kertaa kokonaisen kaksoisritin ja kaksoisflipin ja enää puuttuu puolet kaikista kaksoishypyistä niin olisi jokainen plakkarissa.
Kiri on kova, mutta into vielä sitäkin kovempi. Treeneistä ei olisi lähdetty tänäänkään mihinkään, vaikka lunta alkoi sataa taivaan täydeltä.
Valmentajan sydäntä lämmittää aina kun rukoilevat lisätreenejä, vaikka jäällä ollaan oltu jo kolmatta tuntia.Alexiakin hyppäsi tällä viikolla myös ensimmäistä kertaa kaksoisritin kaatumatta ja kaikki kaksoishypyt ovat kivalla mallilla, vaikka matkaa kaikkien puhtaisiin suorituksiin toki vielä onkin.

Ja into taitaa kasvaa entisestään kun ensi viikolla saapuu jälleen David luoksemme treenauttamaan
tyttöjä ja Nataliellakin on paljon enemmän aikaa työskennellä tyttöjen kanssa kun jää lomalle töistä. Meillä tulee olemaan extratehokas joululoma varmasti ja toivottavasti!


Meille saapuu ensi perjantaina ensimmäiset jouluvieraat kun nonna ja Vicce saapuvat tänne ja lauantaina heti perään mamma ja pappa. Siitä se joulu sitten alkaakin! Odotamme jo valtavasti. Perjantaina alkaa lasten kahden viikon joululomakin ja sitäkin odotamme jo malttamattomina.
Meillä on gaalakin 29. ja 30. päivä, jonne saamme ihanan suomiporukan yleisöksi, sillä Danielin
kummit lentävät luoksemme myös 27.päivä ja Lökölän porukkakin saapuu tänne uutta vuotta juhlimaan.Minä tein ensimmäisen tilauksenikin valmiiksi kauppaani ja seuraavat lähtevät ensi viikolla, jonka jälkeen alamme odotella tuotteita saapuvaksi. Suvi ja Jarno ovat häämatkalla tällä hetkellä ja kun saapuvat vuoden vaihteessa niin saadaan taas nettikauppaa eteenpäin ja tammikuussa toivottavasti kauppa auki. Odotan jo innolla avajaispäivää ;)

Suvi on kirjoittanut heidän häämatkastaan blogia meille läheisille ja ihan pakko on lainata sieltä yksi upea kohta tähän minunkin sivulleni:

"Illalla kävimme konsertissa tai käytännössä lastensairaalan infotilaisuudessa. Sveitsiläinen lääkäri on rakennuttanut tänne 5 sairaalaa, jotka tarjoavat ilmaisen hoidon ja lääkityksen kaikille Kambodzan lapsille – suurimmalla osalla ei olisi terveydenhuoltoon varaa. 90% sairaalan rahoituksesta tulee yksityisiltä rahoittajilta. 10% rahasta taas Sveitsin hallitukselta. Kambodza itse rahoittaa toimintaa hyvin vähän. Mieletön elämäntyö! Hän pyysi verenluovuttajia keltakuumeesta kärsivien lasten pelastamiseksi."

Mieletön fiilis tuli lukea tämmöisestä auttamisesta! He tekevät arvokasta työtä! Hattua nostan ja kunnioitan tälläisiä ihmisiä suuresti! Pienikin teko on aina hyvästä ja tälläinen suurempi teko auttaa niin monia ja tarjoaa monille paremman elämän. Ihanaa!!!!

Tähän on hyvä päättää tämä kirjoitus ja aloittaa upea uusi viikko! Rauhaisaa ja nautinnollista joulun odotusta kaikille!

2 kommenttia:

 1. Kiva kuulla teidän jouluvalmisteluista :) Oot kyllä ollut reipas kun oot ikkunat ja verhotkin pessyt, voin vain haaveilla samanlaisesta omalla kohdalla :D

  Hei ja oikein paljon onnea uudelle yrityksellesi! Toivotan paljon menestystä ja mukavia hetkiä työn parissa!

  Beat Richner (varmasti häntä tarkoitetaan tuolla Kambodzan lääkärillä?) on kyllä mahtava ihminen. Nähtiin hänestä joku aika sitten dokumentti telkkarissa ja hänen työnä teki minuun lähtemättömän vaikutuksen. Aivan mahtavaa että hänenlaisia ihmisiä on olemassa!!

  Me saatiin sitten kaikki se mahatauti, mutta nyt aletaan olla taas ihan ok. Pikkuiselle iski kyllä vielä lievä korvatulehdus joten sen puoleen vähän ikävää lähteä lentokoneeseen, mutta toivottavasti menee lennot siitä huolimatta hyvin.

  Meidän täytyy kyllä katsoa ensi vuonna oikeesti että vihdoin ja viimein keretään taas näkemään! Olisi kiva tulla käymään teillä päin vaikka joskus keväällä :)

  Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja aivan ihanaa joulua sinnekin! Tuo Beat on kyllä oikea enkeli! Hänen laisiaan pitäisi ehdottomasti olla enemmän!!!
   Meidän todellakin pitäisi tavata taas pian! Toivottavasti se pian järjestyy! Meille olette aina tervetulleita!! Joten tänne puolelle Sveitsiä vaan matkaa suunnittelemaan! Haleja koko perheelle ja nauttikaa, toivottavasti nyt terveinä, joululomastanne!

   Poista