lauantai 1. syyskuuta 2012

Syyskuun alkua!

Alexian vanhempainilta sujui hienosti. Opettaja kertoi kuinka viime vuoteen verraten Alexia on reipastunut entisestään ja on hyvin itsevarma ja napakka koululainen. Nyt tulee meille vanhemmille taas haastavin osuus oikeinkirjoituksien ja lausumisien korjaajina... mutta ehkäpä me tästäkin taas selviämme, vaikkei Erika kovin vakuuttunut olekaan... äiti lausuu edelleen sanat liian suomalaisittain ja kaikki sanat eivät todellakaan kuulosta edes ranskalta ;) vielä kun oli tuo kompanssi-juttukin, niin saan koittaa petrata entisestään, että kasvatan lujan luottamukseni sujuvaan ranskankieleen tyttäreni silmissä :D
Tänä vuonna Alexialla on ranskankielinen oikeinkirjoitus yhtenä pääteemana ja jokaviikkoiset sanakokeet vaativat treeniä, silkkaa ulkoaopetteluahan tuossa on paljon, että sanomattomat kirjaimet muistaa kirjata sanan perään. Onneksi ovat samalla hyvää treeniä meille vanhemmillekin. Ehkäpä neljännen lapsen kohdalla olen vihdoin ammattilainen ja jokainen sana tulee paikallisella aksentillakin....

Eilen lounastreeneissä valmentajat sanoivat, että olivat keskenään juuri jutelleet miten erilaisia persoonia jo pelkkään kilparyhmäämme mahtuu. On tyttöjä, joita pitää kokoajan suostutella tekemään jotakin, heitä, jotka väsyvät hetkessä, sitten on Erika, joka höpöttää ja meinaa unohtaa aina välillä keskittymisen, työskentelee taitavasti ja innostuneesti, mutta käyttää ison osan ajasta varmistaakseen asioita kysymällä, muttei väsy ikinä, ei luisteluun, muttei höpöttämiseenkään... ja sitten on Alexia, joka pitää jokaisen tunnin jälkeen pakottaa lopettamaan ja suunnilleen heittää jäältä pois. Väsymystä ei tunne, eikä sisu lopu ikinä ;) Onneksi on osannut kanavoida tuon sisunsa tuonne kaukaloon!

Valmentajat ovat jo kahden vuoden ajan kuulemma odottaneet, että näkisivät Turusen tytöissä merkkejä väsymyksestä, mutta väsyvät itse aina ennen Turusen tyttöjä. Kaksi Duracell-pupua Suomesta tunnetaan hyvin jo täällä hallilla.

Eilen starttasi syksyn oheistreenit salissa ja oli iloisen reipas tunnelma taas jään ulkopuolellakin.







Annastiinan ja Sofian kanssa kävimme ihanalla pitkällä koiralenkillä lasten kanssa ja olipa meillä upea ilta toissapäivänä. Lapset rakastavat niitä koiria ja koirakuume kasvoi entisestään lenkkeilyn jälkeen. Käytettiin koiria lähilammella uimassakin samalla.

Tänään tytöt olivat isovanhempien kanssa shoppailemassa jäätreenin jälkeen ja me käytiin poikien kanssa asioilla myös ennen illallisen valmisteluja.


Syödään meillä vaihteeksi koko porukalla ja vietetään rentouttavaa lauantai-iltaa. Lapset kävivät uimassa ja saunassa. Ihanaa kun on viikonloppu eikä kiire mihinkään. Huomenna aamusta jälleen aamujäät, mutta muuten ei mitään ohjelmaa.

Hauskaa viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti