keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Kaatosadetta ja viiniviljelmiä.

Nyt meille saapui odotettua viileyttä ja kunnon vesisateetkin luonnon iloksi. Kyllä luonto nauttii tästä sateesta helteiden jälkeen ja ulkona on ihanan raikas keli, vaikka tuleehan tuota vettä kuin saavista kaatamalla, mutta ihanaa kun on raikasta ja viileämpää, tätä on kaivattu. Saatoimme koululaiset bussille ja tulimme vielä rauhassa aamiaiselle kotiin ja pian suuntaamme ulos raikkaaseen keliin ennen iltapäivän treenirupeamaa, sillä kurvaamme ensin kilparyhmän treeneihin Leukerbadiin, josta kiireen vilkkaan vaihdetaan Sierren hallille minun töihini. Tyttöjen baletti vielä perään ja päivä on valmis.

Eilen oli kuuma ja mukava vaelluspäivä. Danielin kanssa saatoimme koululaiset bussille aamusta ennen vaellukselle lähtöä. Danielin kengät eivät sitten useinkaan osu edes säkällä oikeisiin jalkoihin. Kumisaappaissa ymmärrän, ettei tuota eroa niin huomaa, mutta ettei näissä varvastossuissa tunne mitään ihmeellistä vaan potkulauta kulkee samalla vauhdilla ja juoksuaskeleetkin luistavat, vaikka tossut ovat jalassa tällä tavalla:


Pakkasimme rinkan mukaan ja pienet eväät pienimmälle retkeilijälle rinkkaan ja suuntasimme Veroniquen luokse. Oli  taas mahtava vaelluspäivä Veron kanssa. Verolla oli jälleen uusi reitti näytettävänä ja kiersimme reilussa kahdessa tunnissa niin upean viiniviljelmäreitin, etten moista ole nähnyt.




Ja mitkä korkeuserot, noin jyrkkiä rinteitä en olekaan taas hetkeen noussut, enkä varsinkaan kyytiläinen selässäni, mutta hienosti selvittiin ja jalat jaksoivat kivuta lastista huolimatta ;)  Hiukan kerkesimme eksyäkin metsään ja kyllä nauratti kun siellä jyrkillä rinteillä kaksin nousimme ja vedimme toisiamme ylös, Daniel tietenkin rinkassani matkassa mukana, sen verran järkeviä reittivalintoja tietenkin tehtiin, ettei vaaraa ollut. Daniel rakastaa olla rinkassa, vaikka rattaista ei ole tykännyt koskaan, eikä pyörän istuimessakaan enää viihtyisi hetkeä pidempää, mutta rinkassa tai kantorepussa kököttää mukavasti koko vaelluksen ajan ja seurailee jännittyneesti mihin matka etenee.




Viiniviljelmät alkavat olla sadonkorjuuta vaille ja pian käy kuhina rinteillämme kun lava-autot ja helikopterit pörräävät sadonkorjuupuuhissa teiden tukkoina ja sitten alkaakin sadonkorjuujuhlakausi. Veronique ottaa taas luokkansa mukaan sadonkurjuupuuhiin ja pääsevät sitten viinikellerille tutustumiskäynnille. Oliver on varmasti innoissaan mukana ;)

Nyt siis nautitaan kaatosateesta, sillä viikonlopuksi on luvassa taas hellettä ja kesä tekee hetkellisen paluun. Kumpparit jalkaan ja sadevaatteet päälle ja lätäköihin hyppimään ;)

Mukavaa keskiviikkoa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti