torstai 25. lokakuuta 2012

Syyslomalla.

Syyslomafiilis on korkeimmillaan ja ollaan nautittu lomapäivistä tuttuun tapaan jäähallilla aikaa viettäen. Onneksi Leukerbadin urheilukeskus tarjoaa muutakin ajanvietettä ja poikien kanssa ollaan keretty pelata jalkapalloa mukavalla sisäkentällä, ulkoilla, kiipeillä ja käydä salilla luisteluiden lisäksi. Ihana henkilökunta pitää huolen ettei poikien aika käy pitkäksi ja puuhaa riittää.


Alkuviikosta tavattiin hallilla sattumalta suomalainen perhekin luistelemassa ja lapset nauttivat kyllä niin valtavasti suomalaisista uusista ystävistään. He ovat lomailemassa kauniissa kylpylämaisemissa ja sattumalta sattuivat samaan aikaan jäälle kanssamme. Kiva yllätys. Oliver otti uudet ystävänsä heti leikkeihin mukaan ja tarjosi heille vetoapua ja hurjaa vauhtia ;)



Eilen aamusta oli jälleen lääkärireissu Erikan kanssa. Verikokeita, testejä ja selvitystä. Minä olin tietenkin kotona leikkinyt kotilääkäriä internetistä vaihtoehtoja tutkien ja Erikahan suulaana tyttönä mainitsi lääkärille äidin epäilyt kustakin mahdollisesta sairaudesta ja kertoi, että äiti oli lukenut niin internetistä... Ihan kaikkea ei aina tarvitsisi kertoa. Kehenhän lie tyttö tullutkaan...
Lääkäri sulki pois verikokeilla kuitenkin kaikki epäilyni ja koska mitkään edellisellä kerrallakaan otetut testit eivät olleet tuottaneet tulosta, vaan kaikki olivat normaalisti, oli lääkäri kaikkien tutkimusten jälkeen vahvasti sitä mieltä, että kyseessä on vatsalihasten kramppi, mutta magneesiumlääkityksellä pitäisi parantua pikimmiten.
Seuraava kontrolli on kahden viikon kuluttua ja silloin toivotaan, ettei vaiva olisi kuin muisto vain.
Lääkäri soitti vielä illalla ja kertoi, ettei lisäkokeistakaan löytynyt mitään epänormaalia. Kaiken pitäisi olla kunnossa, vaikka ylävatsa meneekin välillä ikään kuin lukkoon hetkellisesti ja vaikeuttaa siten hengitystä. Toivottavasti apu löytyisi nyt magneesiumista ja tyttö pääsisi taas normaalielämään kiinni ilman jännitystä ja pelkoa seuraavasta krampista, joka iski tiistainakin koulussa kesken matematiikan tunnin.

Erika pyörtyi kaikkien verikokeiden jälkeen. Seurasi verikokeiden ottoa niin intensiivisesti, että lähtiessään kävelemään lääkärin huoneesta kerkesi sanoa hoitajalle, että heikottaa ja samantien jalat lähtivät alta ja kaatui lattialle. Onneksi ripeä hoitaja sai napattua hänet kiinni.

Loppupäivä meni kuitenkin normaaleissa merkeissä eikä ollut taas tietoakaan mistään krampeista.

Tänään olo oli vähän vielä helposti hengästynyt, mutta jo parempi.
Pidetään nyt peukkuja, että vihdoin olisi vaiva voitettuna!
Luistella saa normaalisti ja muutenkin lomaa vietellä aktiivisissa merkeissä, joka oli iloinen uutinen Erikan mielestä ja meidän muidenkin.

Antoine saapui taas tänään treenauttamaan tyttöjä muutamaksi tunniksi.


Alexia mietteliäänä kisaohjelman jälkeen. Rijana antoi aika napakkaa palautetta ja pienen luistelijan treenivihkossa lukeekin tämän päivän kohdalla, ettei ohjelma sujunut hyvin ja huomenna aikoo luistella upean ohjelman.



Viikkoon on mahtunut toki muutakin kuin Leukerbadia ja Sierreä. Ihana syksyinen vaellusretki taas ihanan Veroniquen kanssa kauniissa syyssäässä.



 Olen käynyt oman seuran valmennusten lisäksi valmentamassa kaksi tuntia joka päivä jääkiekkoseurankin lapsia. Tämä on ollut meidän seuramme mainoskikka ja toiminut aika kivasti. Huomenna meillä on viimeinen päivä ja tytöt esiintyvät luistelijoille ja luvassa on muutakin hauskaa. On ollut upeat päivät noiden pienten kiekkoilijoiden ja uusien luistelijoiden seurassa. Siellä on ollut lapsilla luistimia väärissä jaloissa ja mitä erikoisempia varusteita muutenkin. Kyllä on huulta saanut purra moneen kertaan! Ihania lapsia jää täynnä ja jääkiekkoilijoilta tullut paljon palautetta kuinka taitavia valmentajia ja loistavia ideoita meidän seuralta löytyykään. Ehkäpä tämä voi olla uusi ovi meidän seuramme iänikuisiin jääaikaongelmiinkin. Yhteistyöllä eteenpäin.

Aktiiviviikko jatkuu vielä ja sunnuntaina olisi maratonurakkani aika, totuuden hetki edessä ;) Juuri facebookiin ilmestyi kuva pahvilaatikkopinoista, joista pääsee huomisesta lähtien noutamaan kisanumeronsa.
Odotan jo urakkaani!

Reipasta viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti