tiistai 26. helmikuuta 2013

Alppiarkea.


Päivät vierivät ja aika kuluu. Kevät tekee tuloaan ja tänään aamiaisella oli jo kevään ensimmäiset tuoreet (tuonti)mansikat. Selvä kevään merkki!


Meidän korkeudella on lunta vielä jonkin verran, mutta päivä päivältä vähenee ja pian alkaa kevätkukkien väriloisto. Voih, miten sitä odotankaan!!!
Haikeaa sulkea taas Montanan ulkojäät, mutta muuten aivan ihana kulkea kohti kevättä ja lämpimiä kelejä. Nyt vielä tovi nautitaan ulkojäillä treenaamisesta.

Nettikauppakin alkaa olla hyvällä mallilla ja pian pääsemme testailemaan sen toimivuutta.
Tuotteita on mennyt jo kivasti, vaikkei sivusto olekaan vielä auki ja lisätilauskin oli tehtävä. Seuramme tytöt ovat uusissa treenivaatteissa lähes jokainen ja jäällä on kauniin värisiä luistelijoita.

Parviaisen perhekin palasi ihanan loman jälkeen taas Suomeen ja aika meni kyllä jälleen aivan liian nopeasti yhdessä. Toivottavasti pian taas nähdään!

Pojat ovat olleet Jeren kanssa paljon rinteessä, aina kun kiekkoiluiltaan sinne ennättävät.
Lisäilenkin tähän vähän kuvia viime päiviltä.









Jere haluaisi meille tämmöisen kaveriksi.
Valmentajamme koira Wendy, jota Jere jaksaa ulkoiluttaa ja leikittää aina kun mahdollista. 



Ja tytöillä treeni maittaa.






Reipasta viikkoa kaikille!



lauantai 23. helmikuuta 2013

Kilpailutunnelmaa jälleen...


Huikea kisapäivä taas takana.
Tytöt luistelivat kauniisti ja viime vuoden kaksoisvoitto oli lähellä ja sijoittuivat hienosti toiseksi ja kolmanneksi.

Mahtavat kannustusjoukot olivat paikalla kun seuramme 15 luistelijaa vanhempineen olivat paikalla, ihana kanadalaisperhe, iso joukko myös suomalaisia kannustajia ja erityisesti Elina kannusti täydestä sydämestään.


Huiput valmentajamme


Ihanan ystävän ihana kohtaaminen liian pitkän tauon jälkeen!
Lyssa antoi myös hyvän vastuksen tytöille ja sijoittui hienon luistelunsa jälkeen seitsemänneksi.


Kilpailun jälkeistä tunnelmaa.


 Itse Denise Biellmannkin oli paikalla ja poseerasi kauniisti tyttöjen kanssa. 
Parhaat kaverukset Erika ja Lisa.


Seuran tytöt sijoittuivat hienosti lähes jokainen. Maxime ylsi upeasti ensimmäisessä kilpailussaan ensimmäiseksi.


Ihana Elina mukana kisahuumassa.


Nyt on tämän kauden kilpailut paketissa ja katse kohti seuraavaa kautta. Tyttöjä testataan vielä keväällä ja sitten aloitetaan työskennellä Alexian uuden ohjelman parissa. Ensi kaudella sitten uudet tuulet. Saattaa olla, että tytöt koitetaan erottaa eri sarjoihin ja koittavat nostaa Erikaa ylemmäs Alexiasta, ettei siskokset joutuisi jatkuvasti kilpailemaan keskenään.
Katsotaan mihin päätökseen valmentajat loppujen lopuksi päätyvät.

Liikkeenikin on aukaissut osittain jo toimintansa ja seuralaiset on puettu uusiin upeisiin treenivaatteisiin.
Lisätilausta on kirjattu jo valmiuteen ja uutta toimitusta odotellaan jälleen saapuvaksi. Sivut eivät ole vielä valmiudessa, mutta kovaa vauhtia valmistumassa ihanan Suvin toimesta.

Iloista sunnuntaita kaikille. Minulla taas työpäivä ja viimeinen yhteinen päivä Parviaisen perheen kanssa ennen heidän kotimatkaa. Kyllä on kymmenen päivää mennyt aivan liian nopeasti!

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Voittajan onni.


Tänään oli oikea jännitysnäytelmä.
Tytöt osallistuivat suureen coupe romande-kilpailuun, jossa kilpailtiin ensin pelkillä elementeillä Top Jump-nimisessä kilpailuissa, joissa tehtiin hypyt ja piruetit yksitellen tuomareille arvotuin vuoronumeroin. Tämän jälkeen pisteiden mukaan käänteisessä järjestyksessä suoritettiin iltapäivällä kilpailuohjelmat.

Erika alotti kilpailun ja säilytti johtopaikan viimeiseen saakka. Alexia sijoittui kuudenneksi. Kumpikin tyttö luisteli kauniisti, Alexian ponnistukset eivät vain riittänyt päihittämään vanhempia tyttöjä, joka oli alussa jo tiedossa. Ohjelmat tytöt pääsivät luistelemaan viimeisessä kuuden luistelijan kuumassa ryhmässä.
Alexia nosti sijoitustaan neljänneksi ja sijoittui ohjelmissa kolmanneksi ja Erika säilytti johtopaikan ja voitti ylivoimaisesti koko kilpailun.
Tässä kilpailussa palkittiin vain voittaja suurella pokaalilla. 22 tyttöä kilpailivat hienosti ja antoivat hyvän vastuksen tytöille. Vanessa sijoittui tänään 19. ja Lisa eilisessä kovassa kamppailussa oman sarjansa 4.
Upeita suorituksia ja Erikan voitto maistui makealta viime kilpailun pettymysten jälkeen.





Essi oli meidän mukana ja aivan mahtavaa matka- ja jännitysseuraa. Aamulla viideltä lähdimme ajamaan kohti kilpapaikkaa. Tytöt jatkoivat uniaan autossa ja olivat pirteinä perillä. Erika luisteli jo ennen yhdeksää. Ja miten sitä äitiä voikaan aina jännittää.... tärisin ihan jännityksestä!
Erikan luokkakaveri Abigaëlle oli myös saapunut paikalle kannustamaan, samoin oli muutama muu ihana perhe mukana kannustusjoukoissa pitkän matkan takaa. Tuttuja kilpakumppaneita oli paljon ja kilpailu jännää ja hyvää!

Meidän lomaviikko vetelee viimeisiään ja huomenna alkaa taas arki kouluineen kaikkineen. Loma meni niin ihanasti ja aivan liian nopeasti. Itse olin valtavasti töissä ja pojat olivat paljon mukana myös. Tytöthän kuuluvat jo kalustoon ja asuvat jäällä, mutta niin oli tällä lomalla pojatkin taas mukana kolmena päivänä. Hyvin me selvittiin. Reippaasti jaksoivat olla ja luistelivat Alexian ja Erikan opetuksessa ja leikkivät, laskivat mäkeä ja nauttivat olostaan. Mä valmensin aamusta iltaan ja ihana oli tavata niin paljon vanhoja tuttuja.

Ylämökkiläisiä ei keretty paljoa nähdä kun olimme niin paljon jäällä ja heillä rauhallisia eläkeläisten päiviä. 
Torstaina seuraamme liittyi Suomen valmentajat perheineen ja meno on vain yltynyt. Huomenna ensimmäinen satsi palaa jo takaisin Suomeen, vaikka mielellämme olisimme pitäneet heitä kauemminkin. Toinen perhe jää vielä viikoksi.
On ollut kyllä niin upeita päiviä.



Ystävänpäiväkin oli ja meni ja töitä piisasi niin paljon ja vieraat saapuivat samaan syssyyn silloin torstaina, että unohtui lähes kokonaan koko ystävänpäivä, enkä muistanut maailman parhaita ja ihanimpia ystäviäni, anteeksi!!!!
Tässä teille muruille muutama lause:

Ystävyys on kuin perhosen lento ,
niin kaunis,hauras ja ihmeen hento.
Vaan hoivaappas sitä ja huolta kanna,
ei kauniinpaa asiaa elämä anna.

Olette niin rakkaita ja ihania! Kiitos kun saan olla ystävänne!!!!

Alexia sai mieleisen lahjan Etiennelta, pojalta, joka on ilahduttanut Alexian päiviä jo monilla ihanilla korteilla ja kirjeillä sekä lukuisilla herkuilla. Nyt kantoi omilla rahoillaan ostamansa lahjan Alexialle ja teki neitiin jälleen vaikutuksen ;)


Puhuttiin juuri kuinka pienillä eleillä sitä saa toisen onnelliseksi ja kuinka tästä romanttisesta pojasta tulisi monen aikuisen miehenkin ottaa mallia.
Oli kirjoittanut kortinkin suomeksi, siihen tarvitsi hieman äidin apua, että löysi sen kääntäjän koneelta.
Niin herttaista!
Alexia antoi pusun poskelle ja luulen, että se oli Etiennelle paras lahja tänä ystävänpäivänä ;)

Nyt kohti uutta viikkoa! Ihanaa, reipasta viikkoa kaikille!


perjantai 8. helmikuuta 2013

Karnevaaliviikon aloitus

Eilen kun talo hiljeni, äidin urakka vasta alkoi. Koulujen karnevaalijuhlaan leipomani viisi pellillistä korvapuusteja työllisti pitkälle yöhön. Mutta urakka saatiin päätökseen ja korvapuustien verran täydentyi tarjoiluastiat tämän päivän juhlassa, jonka tarjoiluista me äidit vastaamme.


Tänään sitten tuttuun tapaan pienet koululaiset kulkivat hienossa kulkueessa omatekemissään asuissa. Oliverin luokka oli leijonia ja Alexian luokka pellejä. Teemana siis sirkus.


Alexian luokka saapuu 


 Daniel valmiina juhlahumuun


 Oliverin ihana opettaja ja hyvä ystäväni Veronique


Oliver


 Alexia ja ystävät sekä Daniel



Veljekset





Juhlahallille


 Halli oli koristeltu teeman mukaan ja meno sen kun yltyi


Kiva tapa aloittaa karnevaaliloma.

Saimme myös nonnan, Vicen, Helin ja Eprankin suoraan lentokentältä mukaan karnevaalihulinoihin. Lisäksi Lökö ja miehet olivat hulinoissa mukana ja lapset olivat innoissaan kaikista tutuista suomalaisista kasvoissa yleisön joukossa. 

Oliver osasi etukäteen kertoa, ettei sitten voi moikata meitä, vaan murisee ja karjuu tervehdykseksi kuten opettaja on opastanut ;) Daniel ei vielä osannut päättää mitä pukisi päällensä ja päätettiinkin lounastreenien aikana ajaa naamiaisvaateostoksille, jotka jäivät kaiken kiireen keskellä taas hiukan viime tippaan, mutta onneksi oli taas viimetippa ja hyvät asusteet tarttuivat matkaan ;)
Spiderman-puku oli niin kova juttu, ettei muita enää katseltukaan. Oliver halusi olla vaihteeksi ritari kun löysi niin hienon miekan ja kilven. Alkuun kyllä sovitteli semmoista pientä kukkahattua, joka laitetaan pinnillä päähän ja olisi kovasti halunnut sen, vaikka pikkuveli koittikin esitellä kaikkia vähän äijämäisempiä juttuja. Lopulta miekka ja kilpi osoittautuivat ylivoimaisen hienoiksi ja ritarin asu oli selvä.
Sunnuntain kulkueeseen saa sitten leijonan asun tilalle pukea itsensä ritariksi.

Meillä oli vähän myös vastoinkäymisiäkin. Keskiviikkona Oliver oli ottanut linkkuveitsen kouluun. Opettaja otti sen heti pois ja Oliver ei uskaltanut edes kertoa, että oli jostakin löytänyt kunnon sveitsiläisen linkkarin, jonka sitten salakuljetti kouluun. Luokkakaveri kertoi asiasta illalla treeneissä Jerelle. Kävimme asiasta sitten puhuttelua kotona ja tänään opettaja ojensi linkkarin minulle karnevaaleissa. Daniel tutkiskeli linkkaria pöydässä ja kaikki ajattelivat ettei saa sitä edes auki kun on niin jäykkä, minä juttelin opettajan kanssa, saman joka linkkarin oli juuri antanut takaisin kun yhtäkkiä Daniel juoksee pöydästä luokseni ja verta valuu valtavasti. Nonna, Heli, Epra ja Seppokaan eivät kerenneet pöydässä edes tajuta mitä tapahtui, niin nopeasti oli avannut ja vuollut sormeensa. Haava oli sen verran syvä, että päätettiin lähteä ystäväni kanssa viemään Danielia lääkärille, joka heti ottikin meidät sisälle. Tässä välissä Daniel kerkesi jo nukahtaa ja lääkäri meni ihan paniikkiin kun nukkui niin sikeästi ja nukahti siis kesken kaiken, että luuli pojan menettäneen tjuntansa. Ei reagoinut mihinkään. Me ystäväni kanssa selitimme, ettei siitä ollut kyse, vaan ihan silkasta väsymisestä. Välillä samalla tavalla nukahtelee ruokapöytään tai kesken leikkien... ihan kuin oma rakas pikkuveljeni aikoinaan! Lääkäri kokeili pulssia ja ihmetteli, ettei koskaan ole nähnyt vastaavaa. 
Sormea ei tarvinnut kuitenkaan tikata, vaan liimaus riitti. Pitkään lääkäri kuitenkin asiaa mietti.
Nyt sormea koristaa hieno sininen side ja meno jatkuu entisellään.


Pojat nousivat tapahtumarikkaan päivän päätteeksi ylämökille Jeren, nonnan, Vicen, Helin ja Epran kanssa ja me starttasimme vielä Montanaan iltatreeneihin.

David saapuu huomenna ja viipyy kaksi seuraavaa viikkoa. Ensi viikolla lentää Tsekeistä kaksi huippuluistelijaa kanssamme treenaamaan, jouta David valmentaa tuleviin olympialaisiin.
Nyt iltapuuhiin ja nukkumaan, huomenna hulinat jatkuvat ja sunnuntaina on sitten Saviesessä iso kulkue, jonne koulut osallistuvat myös kaikkien muiden juhlioiden mukana. Juhlahallissa meno jatkuu yötä päivää koko viikon ja innokkaimmat juhliat aloittivat jo eilen ja jatkoivat lähes samoilla silmillä tämän päivän juhlaan.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

tiistai 5. helmikuuta 2013

Art on Ice!

Aivan huikea show!!!! Suosittelen kyllä kaikille!
Viikonloppuna Helsingissa ja Kiira Korpikin mukana vierailevana tähtenä!
En ole nähnyt mitään vastaavaa ja tunnelma oli aivan mieletön!!!

Jokaisen penkillä odotti suklaalevy ja valo, jota yhdessä vilkiteltiin pitkin showta.


 Valot vilkkuivat kauniisti ja loi mahtavan lisätunnelman.


Erika, Maxime ja Alexia


Aina yhtä ihana Stéphane Lambiel lauloi myös kauniisti


Erikan ehdottomat suosikit,
Aljona Savchenko ja Robin Szolkowy




Tämä mies ei esittelyjä kaipaa...

Florent Amodio

 Taas varasti show:n ja luisteli jokaisen sydämiin.




Torinon olympiavoittaja
Shizuka Arakawa



Ja jälleen Lambiel




Sarah Meier lenteli korkeuksissa





Paras palkkio tytöille reippaista ja niin mahtavista treeneistä. Ahkeruus palkitaan ja kaiken tapahtuman jälkeen kyllä nautimme täysin siemauksin illasta! Tuli varmasti paljon lisää puhtia treeniin! Ja halua tehdä sitä mitä rakastaa!
Kumpikin tyttö istui kolme tuntia lähes hengittämättä ja ihaili kauniita ja aivan mielettömän taitavia esiintyjiä. Jokainen yksityiskohta oli tarkkaan mietitty ja idea oli aivan mahtava, muusikot hyviä ja luistelijat sitäkin parempia!

Ja mikä parasta, Art on Ice toimii suurena sponsorina sveitsiläisille taitoluistelijoille. Maajoukkueluistelijat saavat suuren avun juuri näiltä mahtavilta sponsoreilta.

Juuri jotakin tämmöistä me kaivattiinkin ja unohtumaton irtiotto taas arjesta. Nyt kelpaa taas ahertaa!

Tänään olimme lounastreeneissä ja Alexia hyppäsi kaksoislutzin yhdelle jalalle ja takaperin, vaikka olikin vajaa vielä niin hyvällä mallilla, kaikki muutkin hypyt ovat Alexialla samalla mallilla, mutta ensimmäistä kertaa Lutz onnistui myös tuolleen. Erikan hypyt olivat hyviä ja piruettien kanssa tehtiin paljon töitä, että niissä oli tarpeeksi kierroksia ja nopeutta.

Mutta nyt nukkumaan, kello on jo kamalasti ja huomenna tiukka treenipäivä edessä.

Ihanaa viikkoa kaikille ja jos vain mahdollista niin lauantaina Helsinkiin ihastelemaan samanlaista showta!!!