maanantai 17. kesäkuuta 2013

Viimeinen kouluviikko ennen lomaa.

Aika kuluu ja kesäloma lähenee. 
Viimeistä kouluviikkoa viedään ja lapset ovat jo toinen jalka kesälaitumella. 
Omatkin ajatukset alkavat olla kesälomassa ja perjantaina onkin ihana kääntää auton nokka kohti pohjoista. Maltamme tuskin odottaa! Laukut odottavat jo pakattuina valmiudessa ja lomasuunnitelmat ja aitaulut ovat valmiit!
Ajamme Ruotsin kautta ja jäämme ensin muutamaksi päiväksi Ruotsiin lomailemaan ja nauttimaan kiireettömästä ajasta. Sitten Suomeen kaikkien rakkaiden luokse! Parhautta!

Oliver on jo niin kesälomalla, että unohti tänään, kahden vuoden jälkeen, vaihtaa bussia koulumatkalla. Kaksi hätääntynyttä äitiä sitten soitti minulle ennen kuin kerkesin edes huomata asiaa, sillä koulubussi, jolla Oliverin olisi kuulunut nousta kotiin ei ollut vielä ennättänyt ylös asti ensimmäisen puhelun jo tullessa. He neuvoi mistä Oliverin löytää ja siellähän hän odotteli kahden lapsen ja yhden äidin kanssa tien reunassa. Ihmettelin Oliverille, että miten on mahdollista ettei muista vaihtaa bussia, vaikka sitä on tehnyt jo kaksi vuotta samassa kohdassa ja samojen kavereiden kanssa. Tietöiden vuoksi bussi on ajanut eri reittiä nyt viikon verran ja Oliver ajatteli, että ajaa edelleen toista reittiä vaikka tuttu pikkubussi odotteli tien reunassa ja muut lapset osasivat vaihtaa siihen. Toivottavasti nyt huomenna muistaa ja uskoisin, että muistaakin tämän kokemuksen jälkeen ;)

Näihin viimeisiin kouluviikkoihin on mahtunut paljon kaikkea ihanaa!
Valmentajakoulutuksen ensimmäisen vaiheen sain suoritettua hienosti ja kaksi pitkää viikonloppua toivat paljon kertausta ja uuttakin asiaa, mutta kielen kannalta kurssi oli aivan mielettömän hyvä. Viimeinen jakso oli siis toissaviikonloppuna. Jakso sisälsi myös kokeet. Käytännön koe suoritettiin perjantaina ja lauantaina olikin vuorossa teoriakoe. Teoriakokeen suhteen olin kyllä pikkasen epävarma, mutta turhaan asialla vaivasin päätäni, suoriuduin tentistä kiitettävillä pisteillä ja hyvin oli asiat kirjoitettuina oikein.
Kurssin lopuksi oli opettajien henkilökohtaisen palautteen vuoro ja oli kiva kuulla palautteesta kuinka omalla alalla työskentelen (siitä olen itsekin täysin vakuuttunut) ja miten hienosti otan ryhmän kuin ryhmän haltuun ilman ongelmia. Iloinen ja energinen asenne seuraavat ohjattaviinkin ja kanssani on mielekästä työskennellä. Pelkkää positiivista palautetta ;) 
Hyvä mieli jäi koulutuksesta ja vastaavanlaisia kursseja tulen suorittamaan varmasti muulloinkin!
Meillä oli tosi upea porukka ja naurua mahtui jokaisiin tunteihin vaikka kuinka.
Haikea mieli taas lähtiessä, mutta sitäpä tämä elämä on. Muutama asuu onneksi tässä lähellä ja varmasti tulee pidettyä yhteyttä heihin enemmänkin.

Heti kurssin jälkeen seuraavana päivänä ihana Anni lensi luoksemme ja meillä oli upeat päivät yhdessä. Vaellettiin valtavat määrät,





 käytiin kauniissa Italian Novarassa outlet-kylässä shoppailemassa





 ja muuten sitten juostiinkin kellon perässä treeneissä. Anni osallistui kanssani balettitunnillekin ja se olikin hauska ilta ;) Vaikka Anni totesikin tunnin jälkeen valitsevansa suunnistuksenkin ennemmin kuin baletin :D
Haikein mielin saattelin Annin lauantaina taas kotimatkalle!

Lisäksi viikolla ylämökille lensivät kaksi lasten serkkua ja Jeren Erikan ikäinen serkku sekä isovanhemmat. Lapset ovat uineet ja pelailleet yhdessä paljon ja nauttineet kivoista päivistä yhdessä. Hulinaa on riittänyt ja paljon iloisia yhteisiä hetkiä. Erika ei päàssyt osallistumaan tänään koulun luokkaretkeen jalkakivun vuoksi ja vaikka aluksi oli asiasta pahoillaan niin lopulta totesi, että kivaa kun on kavereita ylämökillä niin ei niin paljoa harmitakaan.

Pyörälenkkejä ollaan tehty paljon Jeren ja Danielin kanssa, lisäksi olen juossut Danielin pyöräillessä vähintään yhtä useasti. Daniel fillaroi mahtavalla vauhdilla, oikeastaan vähän liiankin lujaa eikä pelkää mitään. Ylämäet polkee seisten ja aika napakasti pääsee jyrkkiäkin mäkiä itse jo ylös.





Ja mikä parasta ulos urheilemaan voi lähteä shorteissa! Kesän ihanuuksia! Pitkäänhän meillä oli kylmää ja koleaa, mutta nyt helteet ovat hellineet jo toista viikkoa. Daniel tosin ilmoitti heti ensimmäisenä lämpimänä päivänä, että äidillä on jäänyt housut kotiin ja juoksee pikkuhousuissa, vaikka minulla olikin ihan normaalit, lyhyehköt urheilushortsit, mutta kaipa lasten silmäänkin pisti paksujen talvitamineiden jälkeen tämä muutos ;)

Pojat ovat keksineet pihastamme kiipeilypuun ja aamulla kumpikin poika on jo seitsemältä kiivennyt puun oksalle leikkimään. Viihtyvät siellä koko päivän. Ovat itse rakentaneet rappuset sinne ja tehneet oksille kivoja paikkoja leikkiä. Mun isot pojat!

Erika nyrjäytti juostessaan taas nilkkansa toissa viikolla ja nilkka vihottelee edelleen. Sama nilkka joka meni päàsiäisenä trampalla. Valmentaja pyysikin mennä nyt kiireesti lääkärin luokse hoitamaan nilkka kuntoon ja kahdella urheilulääkärillä kävimme. Ensimmäinen määräsi vain lepoa ja valmentaja halusi, että käyn vielä hänen suosittelemalla lääkärillä ja hän määräsikin heti Erikan kuntoutukseen. Tänään sitten kävimmekin kuntoutuksessa



 ja saimme lomalle liikkeitä, joilla vahvistetaan nilkkaa. Luisteluleiri saattaa onnistua kahden viikon kuluttua tai sitten ei. Nyt toivotaan, että Erikakin pääsee odotetulle leirille.
Hallit aukesivat tauon jälkeen ja uusilla luistimilla on ollut kiva kaarrella. Erikakin sai luvan luistella, mutta ilman hyppyjä ja pääsi viikonloppuna testaamaan uusia luistimia ja kauniilta luistelu näytti ja vauhti oli hyvää ja nilkka ei ollut luistellessa kipeä. se oli jo hyvä merkki.
Lauantaina saimme myös Bernistä vieraita kun Päivi, Pihla ja Oiva huristelivat meità moikkaamaan ja kurvasimme jäähallillekin yhdessä.







Sunnuntaina olimme ystävien kanssa alhaalla Sionissa Dominiquen vanhalla työpaikalla eräässä koulussa avoimissa ovissa, joissa oli lapsille vaikka mitä mukavaa.





Rakennusmiehet kävivät mittaamassa paikkoja ja alkavat rakentamaan meille lisähuonetta kesälomamme aikana. Lisäksi tekevät Oliverin huoneesta kaksikerroksisen ja sinne saadaan ylös korkeammalle kohdalle kiva kiinteä parvi nukkumista varten ja tulee kivasti lisätilaa leikeille ja koulupöydälle kun syksyllä alkavat läksyt sitten painaa pienenkin miehen päätä.

Daniel muuttaa yläkertaan tyttöjen seuraksi, jonne siis laajennetaan reilumpi makuuhuone Erikalle. Kiva kun kaikki hoituu kerrankin lomamme aikana ja kun saavumme kotiin on täällä sitten uuden näköistä ja valmista. Maltan tuskin odottaa!
Ihana kun saadaan sisustaa kaikkien huoneet uudestaan ja Jere saa pitää oman työhuonensa ja työrauhansa.

Reipasta ja ihanaa viikkoa kaikille!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti